Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blahodárné účinky OKURKOVÉ vody ♥♥♥

Okurka je na všech kontinentech světa hojně rozšířená a nesmírně oblíbená plodová zelenina. Velice rychle se stala součástí í mého jídelničku. :)

article preview

Okurka je na všech kontinentech světa hojně rozšířená a nesmírně oblíbená plodová zelenina. Velice rychle se stala součástí í mého jídelničku. :)

Dužina se skládá z 95% vody a 2.5% sacharidů a minerálů.

Najdeme v nich obsah křemíku=snižuje riziko vzniku srdečních chorob, omezuje tvorbu vrásek, zvyšuje odolnost vůči nemocem, chrání před lámavostí drobných cév a zvyšuje jejich pružnost.

Vitamíny: C, B1 a B2, E- chrání před volnými radikály.

Okurky mají vysoký podíl vody, tudíž působí jako účinné diuretikum (vylučování vody).

Oloupané a rozkrájené plody ztrácí vysoký podíl vitamínu C. Proto se snažme krájet okurky až před konečnou úpravou. Osolením okurka uvolní vodu, kterou můžeme podle potřeby slít. Ale není to úplně ideální varianta, protože se navyšuje obsah sodíku v organismu.

Používá se i v kosmetice a je velmi oblíbená pro štíhlou linii.

22782176_10209778920180816_284137213_n.jpgOkurková voda a její

výhody:

1. Snižuje riziko onemocnění srdce

Snižuje vysoký tlak=hlavní rizikový faktor onemocnění srdce.

2. Posiluje kosti

Lámání kostí=osteoporóza. Problém žen v menopauze. Nejen vápník, vitamín D a hořčík posiluje kosti. Ale i vitamín K, který najdeme v okurkách. Udrží nám silné kosti. :)

3. Vyrovnává nedostatek vitamínů a minerálů

Mnozí z nás do své stravy zahrnují zpracované jídlo, které není dobrý zdroj na vitamíny a minerály. Nedostatek vitamínů a minerálů je v dnešní době běžný problém než si většina lidí uvědomuje. Deficit vitamínů a minerálů vede k malátnosti, svalové, kostní slabosti a zeslabení imunitního systému. Jsme tak snadno náchylní k různým nemocem.

4. Odstraňuje jedovaté zplodiny

Naše tělo je denně vystavováno chemikáliím a jedovatým látkám. Nejen v jídle a pití se nachází, ale i ve vzduchu nebo v čistících prostředcích. Okurková voda díky vysokému obsahu vody a vlákniny dokáže tělo detoxikovat. :) 

5. Chrání před suchou pokožkou

Sluneční paprsky, zima nebo znečistěné prostředí nám vysušuje pokožku. Pleť je denně vystavována venkovním vlivům, a tak zanechávají pleť suchou, červenou a svědivou. 

6. Pomáhá při hubnutí

Okurková voda pomůže usnadnit příjem kalorií bez hladovění. Pokud ji nahradíte místo sladkých nápojů a džusů, tak je šikovný pomocník v redukci kalorií.

7. Zabraňuje ochabovávání svalů

Nedostatek pohybu a některých živin ve stravě vedou k oslabení svalů. Může způsobit těžší hubnutí, pravidelné cvičení a dostávání se do formy. Okurková voda dokáže svalům dodat výživu. Pokud se věnujete zátěžovým cvičení, okurková voda vám jej zefektivní. :) 

8. Snižuje riziko chornických onemocnění 

Alzheimer, cukrovka a onemocnění oči jsou další závažné onemocnění. Okurková voda je bohatý zdroj antioxidantů a dokáže snížit oxidační stres buněk, zpomalit stárnutí a předcházet mnohým chorobám souvisejícím se stárnutím.

9. Chrání před dehydratací

Teplé počasí, náročný pohyb nebo když málo pijete vede k dehydrataci. Může způsobit trávicí potíže. Nejznámějším projevem je nevolnost, horečka, zvracení a průjem.

S láskou Katrin heart

 

 
 


Poslední fotografie


Archiv

Kalendář
<< červenec / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 35638
Měsíc: 1188
Den: 37