Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moje CESTA za splněným snem :-)

 Nezastavujte a jděte tam, kam Vás srdce táhne. Vaše srdíčko neumí lhát, spíš naopak, ukáže Vám cestu. :-) 

article preview

Ahoooj, přináším Vám slibovaný článek o mém splněném snu. :-) Nikdy nepřestávejte věřit svým snům. :-) Cesta může být trnitá a plná překážek. Ale vnitřní síla, odhodlání a skutečná touha, která vychází ze srdce, Vás dovede vždy do cíle. :-)  Můžete vše, co chcete. Život má každý z Vás jen ve svých rukou, jak sním naložíte je na Vás :-) Žijeme přece jen jednou. Když už jsme na téhle planetě, tak ať to stojí za to, ne? Každý z Vás, kdo čte tyhle řádky má právo být šťastný a splnit si vše po čem touží. :-) Zvedněte se a jděte svému štěstí naproti. :-) 

2017-06-03-17.52.29.jpg

Pojďte se podívat, jak jsem našla své životní poslání. :-)

Vše začalo obyčejným dnem, jako každý jiný, nebylo mi vůbec dobře od žaludku. Bolesti trvaly necelý týden a byly opravdu vyčerpávající. Silná bolest mi vystřelovala do všech částí břicha. Trpěla jsem více, než jsem si byla sama schopná připustit. Slzy mi z té bolesti po kapkách tekly po tváři. V tuhle chvíli jsem si konečně plně uvědomila, jak moc špatně jsem zacházela se svým tělem. A že jsem ubližovala sama sobě. Brala jsem své zdraví na lehkou váhu.

Říká se, že člověk občas musí spadnout na úplné dno, aby si začal více vážit sebe a svého zdraví. Necítila jsem se dobře po psychické a ani po fyzické stránce. Opravdu jsem měla dále žít v těle, které trpělo? Nemohla jsem takhle žít dál. V hlavě mi blikala červená kontrolka s názvem STOP. Nějaký druhý hlas mi říkal: Kateřino, opravdu máš v plánu po zbytek svého života trávit dny a měsíce v těle, které ti dává najevo, že není něco v pořádku? :-)

24726543_10210036093809996_1800548595_n.jpg

Moje stravovací návyky a celková životospráva byla do nebe volající. Stačil ještě malý kousíček a mohla jsem dopadnout i hůř. Zpětně si uvědomuji, jak moc jsem na špatnou životosprávu dojela. Řeknu Vám, že trpět hlady, držet nesmyslné diety, jíst tučné jídla a konzumovat přemíru alkoholu nestojí za to.

Vystavovala jsem samu sebe každodennímu riziku, jelikož jsem byla unavená, bez energie a neuměla jsem odpočívat. Tohle všechno sečteno a podtrženo se rovná cesta k nepříjemným zdravotním problémům. Přijde to, jako blesk z čistého nebe. Nedá se říct, jestli dnes, nebo za půl roku či dokonce za 10 let. Ale přijde to, že nebudete pomalu vědět ani jak. Pak se ohlédnete zpátky a řeknete si, že si za to přece můžete sami. Protože jen Vy žijete ve svém vlastním těle. A jen Vy moc dobře víte, jakými nesmysly a škodlivinami své tělo zaplácnete. :-)

Tohle opravdu nebyl život. Nežila jsem, ale přežívala jsem každou sekundu svého života. Místo toho, abych žila život podle sebe, jsem plnila očekávání druhých. Dávala jsem přednost potřebám druhým a sebe zanedbávala. Radost a energie mi ubývala rychle. Svoje sny a přání jsem odložila na poslední kolej. Snadno jsem se ocitla na mrtvém bodu. Neposunovala jsem se dopředu, ale jednoduše jsem stagnovala na místě. 

Uvědomila jsem si, že pokud chci být šťastná je potřeba ve svém životě najít nový směr. :-)

Moje práce mně už nenaplňovala a neviděla jsem v ní budoucnost. Proč bych měla zůstávat na místě, kde se necítím šťastná? Plnit sen někoho jiného? Život mám jen jeden. A jsem tu od toho, abych žila podle sebe a plnila si své sny. :-) Není nad pocit mít mapu svých přání a postupně si odškrtávat splněné sny. Je to pocit nepopsatelně krásný, protože tehdy opravdu uvěříte, že jen Vy jste strůjci svého osudu. A že se Vám vše pomalu, ale jistě plní. Uvidíte ve svém životě nový směr a smysl. :-) 

20171031_212139.jpg

Už od dětství mám blízko k jídlu. Miluji jídlo téměř od miminka a to se nezměnilo dodnes. :-) :-) K hladovění jsem se dostala jen přes nesmyslné diety, protože jsem si myslela, že tím zhubnu. Ale to byl obrovský omyl. :-) Dieta mně naučila jen jedno a to trpět. Mé tělo i psychika trpěla, protože jsem si nemohla dopřát potraviny, které mám skutečně ráda. Neviděla jsem na tom nic pozitivního. Dlouhodobý úspěch mi to opravdu nezaručilo. :-) Váha šla nahoru ještě mnohem více, když jsem hned najela na starý stravovací režim.

Takže výsledek?

Ano, zhubla jsem. Ale následně jsem přibrala ještě více, než když jsem zahájila dietu. Stálo mi to za to? Ne. A už bych do toho nešla. :-) 

Začínala jsem se mnohem více zabývat stravou, a hlavně přemýšlet nad tím, co vlastně jím. Zkoumala jsem každou potravinu a objevovala nové pro mně nepoznané. :-)

Následně přišla myšlenka na výživového poradce. :-)

Psalo se jaro roku 2017 pátého června, kdy jsem zahájila s radostí kurz. Má touha vědět o výživě mnohem více byla obrovská. :-) Mé srdce mi říkalo, že jsem na správné cestě. Jít do kurzu bylo rozhodnutí ze dne na den. Na nic jsem nečekala a šla jsem do toho po hlavě. :-)

A upřímně? Vůbec toho nelituji. :-) Na své cestě jsem něco ztratila, ale mnoho získala. :-) Zkušenosti a informace k nezaplacení, které mi už nikdo jiný nedá. :-) 

Každé slovo v lekcích jsem hluboce hltala a nacházela souvislosti mezi jídlem, naši myslí a emocemi. Pochopila jsem, jak moc strava má vliv na náš osobní život. :-)

Zkuste se vcítit do malých dětí, kterým maminka nachystá pestrobarevnou svačinku, přidá k ní hezký ubrousek, obtiskne srdíčko a nebo smějícího smajlíka. Usmáli jste se? To je dobře, protože je v té svačince kousek Vás. I když jste v práci a Vaše dítko ve škole. :-) 

Na vlastní kůži jsem poznala, že tělo i mysl jsou opravdu propojené. :-)  Pokud si řeknete, že nedokážete zhubnout a budete jíst zdravě, tak úspěch nemusí přijít. A vy se budete trápit, protože děláte vše možné i nemožné, aby kila šla dolů. :-)

Víte proč? Protože uvažujete negativně a podkopáváte nohy sami sobě. Veškeré sebevětší snahy díky negativním myšlenkám, můžou být neúspěšné. 

Lidem v mém okolí radím myslet pozitivně, protože v tom je obrovská síla myšlenky.

Na co myslíme, to si také přitahujeme.

Když chci zhubnout, věřím tomu a vychází mi skutečná touha ze srdce. Nepřipouštím si negativní myšlenky. :-) Úspěch se dostaví. :-) Mluvím ze své vlastní zkušenosti. :-)

Než přišla myšlenka na výživového poradce, dlouho předtím jsem hledala sama sebe. Abych našla ve svém životě něco, co mně bude naplňovat.

Nebylo to jednoduché. Protože člověk si musí něčím projít, aby objevil své životní poslání. :) Když se mně rodiče ptali jako 15 ti leté holky, co chci dělat ve svém životě, neměla jsem o tom ani páru. :-)  Byla jsem ztracená sama v sobě. Neměla jsem reálnou představu, co by mně naplňovalo. Začínala jsem po maturitě na brigádě v obchodě s oblečením. Následně jsem se dostala na brigádu do pekárny a ke stroji k automobilovým součástkám. :-) Poté jsem pracovala jako asistentka v obchodě ve zdravotních potřebách. A dopracovala jsem se k práci recepční. Když si všimnete, tak jsem se postupně dopracovala výš. Začínala jsem prakticky od nuly. :-)

Ale dnes jsem za to nesmírně vděčná. Úplně všechno, čím jsem si prošla, mi dalo hodně zkušeností. Uvědomila jsem si, co chci a nechci. :-) Naučila jsem se, to co potřebuji pro svůj osobní a pracovní rozvoj. :-) 

25437339_10210100019408096_1000541677_n.jpg

Jsem šťastná, že jsem se dostala k výživě. Na místo, kde cítím, že to má velký smysl. A přináší mi radost po všech stránkách. :-) Mé srdce mi říká, že jsem se vydala správným směrem. Kurz mi dal nespočet informací, ale tím to pro mně nekončí. A vzdělávám se v tomto směru stále dál. :-) 

Kurz jsem absolvovala v délce šesti měsíců. Získala jsem plnohodnotné informace, které předávám hrdě dál. Potvrdilo se mi pravidlo, že naše tělo i mysl jsou opravdu propojené. Všechno se vším souvisí, později každý dojde k velkému poznání. Každou lekci jsem si užívala a těšila jsem se na nové informace. Nová informace byla pro mně vzácná. 

Vyřadit z mého jídelníčku oblíbené potraviny, jsem si nedokázala už znovu představit. :-)

Naučila jsem se nahrazovat potraviny, aniž bych vyřadila něco z toho, co miluji. Dnes je to můj životní styl a jsem na to patřičně velmi pyšná. :-)

Žádná dieta ani hladovění Vás nenaučí, to co zdravý životní styl. :-)

Naučila jsem si sebe sama více vážit, našla jsem cestu k sebelásce a své tělo miluji nade vše.

Můj přistup k životu je pozitivní. Jsem usměvavý člověk, co nemá zapotřebí po někom řvát, nebo někoho o něčem přesvědčovat. 

Jestliže chcete, můžete se vždy posunout ve svém životě někam dál. Ale pokud nechcete, tak zůstaňte tam, kde jste. :-) 

Řídím se tím, že buď chcete a nebo nechcete. Slovo CHCI a NECHCI má pro mně obrovskou moc. O ničem jiném, to není. :-) 

Jakmile jsem poslala přihlášku na kurz, věděla jsem, že to mám ve svých rukou. A že pokud skutečně chci, tak to zvládnu. A já opravdu chtěla až moc, má touha byla obrovská. 

Můj život se otočil o 180 stupňů. Jsem šťastná, protože dělám, to co má pro mně smysl. :-) :-)

Každé jídlo si užívám, věnuji mu svůj čas a energii. Protože jídlo nachystané s láskou jím očima. :-) Přehodnotila jsem svůj žebříček hodnot. :-)

V den, kdy jsem dokončila kurz, jsem se přihlásila na další doplňkový kurz. :-) Chci říct, že jedním kurzem, to pro mně opravdu nekončí a já se chci vzdělávat ve výživě dál. :-) 

Během mé cesty, nepřišel ani jeden jediný moment, kdy bych se chtěla vzdát. I přes překážky, jsem bojovala a že jich nebylo málo. :-) 

Má rada na závěr? :-)

Nezastavujte a jděte tam, kam Vás srdce táhne. Vaše srdíčko neumí lhát, spíš naopak, ukáže Vám cestu. :-) 

25436441_10210100015047987_1584506423_n.jpg

25436571_10210104091069885_1743660359_n--1-.jpg

      25437286_10210102679594599_1386007916_n.jpg        25463924_10210103300570123_1070314391_n.jpg

S láskou Katrin heart

 

 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Archiv

Kalendář
<< červenec / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 35165
Měsíc: 911
Den: 42